Το Ταξίδι του Ιάσονα
33.jpg

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Στους παραδείσους της αγροτικής Λυκαονίας

Χρόνος: 05:45, απόσταση: 88 χλμ., συνολική ανάβαση: 886μ., ελάχιστο υψόμ.: 1127μ., μέγιστο υψόμ.: 1315μ.

» Διαδρομή

Γαϊδουρίσια ζωή

Αγροτικός κόσμος

Στη λίμνη του Beysehir

Πόσο διαφορετική είναι η σημερινή ημέρα από τις προηγούμενες... Μετά από τόσον καιρό στην ανατολική έρημο, δεν μπορώ να πιστέψω σε τι μέρη βρίσκομαι! Ήσυχες γωνιές, πράσινο, χωράφια, πηγάδια, βρύσες, λίμνες, χωριουδάκια κάθε λίγο - επίγειοι παράδεισοι σε μέρη ιδανικά να ταξιδεύεις με ποδήλατο.

Το μεσημέρι περνώ από το Beysehir. Μια συμπαθητική πόλη, στην όχθη της ομώνυμης λίμνης, με μια καλή αγορά και ιδιαίτερα εξυπηρετικούς ανθρώπους. Σε κάποιο μαγαζί ζήτησα μια βίδα για να επιδιορθώσω ένα σακκίδιό μου και ο κύριος έκανε άνω-κάτω τη γειτονιά μέχρι να βρούμε τη βίδα που ήθελα - εκτός αυτού δεν ήθελε και χρήματα.

Το απόγευμα με βρίσκει να κυλώ προς τα βορειοδυτικά στις όχθες της μεγάλης λίμνης, υπό την απειλή βροχής. Τελικά δεν θα βρέξει και θα βρω νυκτερινό καταφύγιο σε μια παλιά αποθήκη, υπό στέγη για το φόβο της βροχής.

Ένας γείτονας θα έρθει να με γνωρίσει. Για πολλοστή φορά σε αυτή τη χώρα, κάποιος θα προσπαθήσει να μου πει ότι εάν ξέρω κάτι για κάποιο θησαυρό θα πρέπει να ζητήσω τη συνεργασία του και σε αντάλλαγμα... θα πάρουμε από τα μισά - "μία εγώ μία εσύ". Προφανώς, όταν οι Έλληνες εγκατέλειπαν όπως-όπως τις εστίες τους, αρκετοί θησαυροί κρύφτηκαν σε χαρακτηριστικά σημεία, με την ελπίδα να γυρίσουν μετά από χρόνια, με πιο κατάλληλες συνθήκες, για να τα πάρουν. Όλες οι παλιές εκκλησίες στην Τουρκία είναι κατασκαμμένες για αυτό το λόγο. Και επίσης με ρωτούν εάν στην Ελλάδα πουλιούνται μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να προσθέσουν σχόλια.