Το Ταξίδι του Ιάσονα
24.jpg

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Σμύρνη, φτωχομάνα Σμύρνη...

Χρόνος: 07:01, απόσταση: 85 χλμ., συνολική ανάβαση: 1015μ., ελάχιστο υψόμ.: 1μ., μέγιστο υψόμ.: 577μ.

» Διαδρομή

Η κορυφαία εμπειρία θα είναι σήμερα το πέρασμα της Σμύρνης. Κάτι που θα μού θυμίσει το πέρασμα της Κωνσταντινούπολης. Ο δρόμος με τη μεγάλη κυκλοφορία περνά από αστικές υποβαθμισμένες περιοχές. Για τουλάχιστον τρεις ώρες θα κρατήσει το μαρτύριο της μεγαλούπολης. Βλέπω μόνο δρόμο, δεν υπάρχουν ούτε μαγαζιά, κανένα ευχάριστο σημείο να σταματήσεις! Το απόλυτο τίποτε θαρρείς, μόνο κυκλοφορία, θόρυβος, ρύπανση.

Οι ονομασίες των συνοικιών στις πινακίδες φέρνουν κάποιες χαρακτηριστικές μνήμες: Μπουτζάς, Μπουρνόβας... Θα ήθελα να βρεθώ στην παραλία αυτής της πόλης, ωστόσο η εμπειρία της μεγαλούπολης είναι τρομακτική και προτιμώ να ξεφύγω το συντομότερο δυνατό προς τα βορειοανατολικά, στο δρόμο προς την δεύτερη Μαγνησία της Ιωνίας, την σύγχρονη Manisa.

Ο πανταχού παρών "Μπαμπάς των Τούρκων"

Σμύρνη φτωχομάνα Σμύρνη...

Κυριακάτικο παζάρι στη Σμύρνη

Η ακρόαση του ταμπουρά

Η Σμύρνη που χάθηκε (η φρίκη των μεγαλουπόλεων)

Παίρνω το δρόμο βορειοανατολικά για τη Manisa, την Μαγνησία επί Σιπύλω. Ακολουθώ τις πινακίδες και σιγά-σιγά απομακρύνομαι από την Σμύρνη. Ίσως ξαναγυρίσω στην πόλη αυτή άλλη φορά, με άλλες συνθήκες. Ο δρόμος ανεβαίνει σε ένα βουνό. Σταματώ για ξεκούραση σε ένα βενζινάδικο. Έρχεται κάποιος και μού λέει να φύγω, γιατί μπορεί να λυθούν τα δύο αντιπαθητικά σκυλιά που γαβγίζουν συνεχώς, οπότε θα υπάρξει πρόβλημα. Φεύγω.

Στη Μαγνησία επί Σιπύλω

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να προσθέσουν σχόλια.