Το Ταξίδι του Ιάσονα
22.jpg

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Προς την Τροία

Χρόνος: 07:40, απόσταση: 103 χλμ., συνολική ανάβαση: 1134μ., ελάχιστο υψόμ.: 3μ., μέγιστο υψόμ.: 453μ.

» Διαδρομή

Γυναίκες της Τροίας

 

Μηχάνημα "κανόνι"

Πρωτόγονα μέσα

Στο αντίθετο ρεύμα, πλησιάζει ποδηλάτης! Βέλγος, ταξιδεύει με το ποδήλατό του μέχρι την Συρία, σε ένα ταξίδι τριών μηνών. Στην αντίθετη πορεία, πέρασε από την βόρεια Ελλάδα και του άρεσε πάρα πολύ. Ευχόμαστε ο ένας στον άλλον καλό ταξίδι και συνεχίζουμε τους δρόμους μας.

Τα τείχη της Τροίας

Στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας, η ώρα είναι 18:40, ενώ ο χώρος κλείνει στις 19:00. Οι τούρκικες λίρες μού τελείωσαν, δεν υπάρχει κανείς να μού αλλάξει, ο υπάλληλος στα εισιτήρια επιμένει σε λίρες, τελικά παρεμβαίνει ένας άλλος υπάλληλος και με περνά από το χέρι μέσα στον αρχαιολογικό χώρο δωρεάν!

Ο αρχαιολογικός χώρος της Τροίας δεν έχει κάτι το εξαιρετικό. Έχεις την εντύπωση ότι ένας χώρος με τέτοιο ιστορικό βάρος θα μπορούσε να έχει περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα. Μέσα σε μία αίθουσα υπάρχουν κάποιες υποτυπώδεις αναπαραστάσεις, ενώ το ξύλινο άλογο στο οποίο φωτογραφίζονται οι τουρίστες δεν χρήζει καν μνείας... Στον χώρο υπάρχει ένα γκρουπ ξένων τουριστών. Στέκομαι στην κορυφή του λόφου κοιτώντας προς τα δυτικά, αλλά με το πλάγιο φως του ήλιου αυτή τη στιγμή και με την ατμοσφαιρική αχλή ο Ελλήσποντος ούτε που φαίνεται.

Λίγο έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τροίας, βρίσκω έναν ήσυχο χώρο για να στήσω τη σκηνή μου, στην άκρη ενός χωραφιού με κόκκινες πιπεριές. Πρώτη μου φορά κοιμάμαι σε χωράφι με πιπεριές! Σε λίγο κάνω το κρίσιμο τεστ: δοκιμάζω μια πιπεριά με την άκρη της γλώσσας. Το τεστ απέδωσε: οι πιπεριές δεν είναι καφτερές. Έκτακτα.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να προσθέσουν σχόλια.