Το Ταξίδι του Ιάσονα
26.jpg

Οδηγίες χρήσης ιστοτόπου

Το ταξίδι, η φωτογραφία και ο σχεδιασμός εφαρμογών διαδικτύου είναι τρία πάθη, από τον συνδυασμό των οποίων προέκυψε ο ιστότοπος στον οποίο βρίσκεστε. Το βιβλίο, ως παραδοσιακό μέσο αποτύπωσης πληροφορίας, υπερτερεί σε σύγκριση με τα ηλεκτρονικά μέσα λόγω της προσβασιμότητάς του. Ακόμη και ένα παιδί, ακόμη και ένας άνθρωπος χωρίς εμπειρία στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, αμέσως το χρησιμοποιεί. Το βιβλίο βρίσκεται σε κάθε χώρο, στο σπίτι, στη βιβλιοθήκη, δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο, δεν ταλαιπωρούμε τα μάτια μας στις οθόνες. Στην άλλη πλευρά, το διαδίκτυο υπερτερεί ως προς την πυκνότητα της πληροφορίας και ορισμένους δυνητικούς τρόπους παρουσιάσεως.

Αποφάσισα να προσφέρω αυτόν τον ιστότοπο ελεύθερα στους χρήστες του διαδικτύου, γιατί θεωρώ ότι το ταξίδι αυτό έφερε εμπειρίες που θυμίζουν πολιτιστικές αξίες στις οποίες όλοι έχουμε δικαίωμα και καθήκον. Ειδικότερα, η Μικρά Ασία συνιστά ένα πολύτιμο κομμάτι της ιστορίας μας παραγνωρισμένο. Θα άξιζε περισσότερο ενδιαφέρον από όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία και τον πολιτισμό, και από τον ερευνητικό και επιστημονικό κόσμο, καθώς κατέχει μια ξεχωριστή σημαντική στη μελέτη του ανθρώπινου πολιτιστικού φαινομένου. Παρακαλώ δείτε τους όρους και τα δικαιώματα χρήσης.

Το ποδήλατο είναι το ιδανικό περιηγητικό μέσο, επειδή ο ποδηλάτης δεν βιάζεται. Έτσι μπορεί να βλέπει και να αισθάνεται τα πάντα γύρω του. Εάν λοιπόν θέλετε να δείτε πολλά πράγματα κατά την περιήγηση σε αυτόν τον ιστοχώρο, σάς καλώ να "ακολουθήσετε" σε αυτό το "ταξίδι" με τον κατάλληλο ρυθμό: μην βιάζεστε.

Φυλλομετρητής

Για την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στον παρόντα ιστότοπο συνιστώ να χρησιμοποιήσετε φυλλομετρητή Firefox. Αυτό δεν σημαίνει ότι και με άλλους φυλλομετρητές δεν μπορείτε να έχετε αποδεκτή εμπειρία, απλώς έτσι η εμπειρία σας θα συμπίπτει απολύτως με τις προθέσεις του σχεδιαστή - πάντως σας ζητώ να αποφύγετε τον Internet Exproler.

Προβολή χαρτών διαδρομών

Χρησιμοποιήθηκαν τα εργαλεία Google Maps και Google Earth:

  • Google Maps: Το δικτυακό περιβάλλον διεπαφής του Google Maps προσφέρεται online και δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι, όλα τα αναλαμβάνει ο φυλλομετρητής σας και θα δείτε τις διαδρομές χωρίς κάποια επιπρόσθετη ενέργεια από την πλευρά σας.
  • Google Earth: Την τελευταία διαθέσιμη έκδοση του Google Earth μπορείτε να την κατεβάσετε από τη σελίδα του. Εάν υπάρχει εγκατεστημένο στο σύστημά σας, θα μπορείτε με ένα κλικ μέσα από το API του Google Maps να προβάλετε τη διαδρομή σε πραγματικό έδαφος, είτε να την ανοίξετε στην εφαρμογή του GE. Σημειώστε ότι βλέποντας μία διαδρομή μέσω της αυτόνομης εφαρμογής του Google Earth, έχετε στη διάθεσή σας τα εξειδικευμένα εργαλεία του, όπως αποθήκευση τοποθεσιών, προβολή προφίλ, τρισδιάστατη απεικόνιση, αναπαραγωγή περιήγησης κλπ.