Το Ταξίδι του Ιάσονα
33.jpg

Για να αποφύγω το εκνευριστικό spamming, καταργώ τη δυνατότητα εγγραφής στον ιστότοπο, και μπορείτε να στείλετε μήνυμα από τη σελίδα επικοινωνίας.

Only registered users may add new posts, please login

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ πολύ!!!

Ιάσωνα σ' ευχαριστώ πολύ όχι μόνο για το ότι μοιράστηκες την εμπειρία του ταξιδιού σου, αλλά και για την υπέροχη παρουσίασή του. Διαβάζοντας είχα την αίσθηση ότι ήμουν δίπλα σου και ζούσα το ταξίδι σου...

Επίσης σ' ευχαριστώ γιατί μου έδωσες ένα γερό σπρώξιμο για να βάλω ξανά το ποδήλατο στη ζωή μου.

Φιλικά

Απόστολος

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Mιχάλης Σταματίου: Tαξίδι με το ποδήλατο

Πηγή έμπνευσης και κουράγιου τα ταξίδια σου! Χαίρομαι που σε γνώρισα! Σε λίγους μήνες ξεκινώ ένα δύσκολο ταξίδι απο τα βουνα με σκοπό να "ανιχνευσω" τις ομορφότερες και πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές σε αυτά! Αποφεύγοντας την ασφαλτο, απο Θεσσαλονίκη Ζαγόρι Αγραφα! Να είσαι καλά και να έχεις καλό δρόμο!

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Δημ. Μπάρτζος: Κόμης

Γεια σου φίλε Ιάσωνα-Γιάννη,
Ειλικρινά συγχαρητήρια για τον άθλο του ταξιδιού σου. Είμαι κοντοχωριανός σου (έχω μεγαλώσει στο Βόλο, αλλά δυστυχώς μένω πλέον στην Αθήνα) και δεν θα είναι υπερβολή να πω ότι είμαι περήφανος που ο τόπος μας έβγαλε κάποιον σαν εσένα. Έρχομαι τα καλοκαίρια στην περιοχή (έχουμε εξοχικό στο Μαλάκι) και όλο λέω να κανονίσω συνάντηση και.. όλο το αμελώ...
Ίσως φέτος  - αν δεν έχεις πάει για καφέ στη Σαχάρα! :)
Ένας ταπεινός fan
ΔΜ.

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012

Geo Ploumidis: ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΖΩΗ

Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που σκέφτομαι πόσο σύντομο ταξίδι είναι η ζωή μας και στερούν στον απλό άνθρωπο το δικαίωμα να δει το σπίτι του τη γη. Ποιος το στερεί; Το σύστημα.

Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, και ταξιδεύει νοερά αυτός που το διαβάζει, μα πάνω από όλα γνωρίζει τι σημαίνει να ζεις απλά, σε αυτό θέλω να σταθώ.

ΕΑΝ  ΖΕΙΣ ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΙΑΣΟΝΑ

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012

Ηλίας Βροχίδης: Και σε άλλα με υγεία!

Καταπληκτικό ταξίδι "Ιάσωνα"! Έχω αρκετούς φίλους που κάνουν το γύρο του κόσμου με ένα ποδήλατο. Δεν είναι όμως η απόσταση που μετρά. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύεις. Κάπως έτσι ταξιδεύω κι εγώ, αλλά με μοτοσικλέτα (http://madnomad.co.cc -- edit: www.madnomad.gr). Kαι η παρουσίαση του ταξιδιού σου μέσω αυτής της ιστοσελίδας, φαίνεται άψογη! Άντε, και σε άλλα τέτοια!

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

simeronemouavrionetairou: ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!

ΕΥΓΕ!! Οχι μόνο για το ταξίδι, αλλά και για την παρουσίασή του, το ψάξιμο πριν και μετά, το ιστορικό βάθος της προσέγγισης. Ετυχε να σε διαβάσω ακριβώς μετά την κάθοδο των μυρίων, και, πίστεψέ με, οι (αντίστροφες) πορείες σας έχουν τις ίδιες εικόνες. Σου εύχομαι κι άλλα τέτοια ταξίδια, σ' όποιον τομέα κι αν επιλέξεις!

Κείμενα (και ιστοσελίδες) σαν το δικό σου θα έπρεπε να κάνουν τα παιδιά στο σχολείο μήπως και ξεφύγει αυτός ο τόπος από το εφήμερο! Από την προσήλωσή σου, τη διατροφή σου, τη μεθοδικότητα αλλά και το ανοιχτό σε εμπειρίες πνεύμα έχουν πολλά να μάθουν.

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Stavriana Dimopoulos: Ms

Με συγκίνησε το ταξίδι σας. Σας ευχαριστώ που το μοιραστήκατε μαζί μου.

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011

anatolitis1: Συγχαρητήρια για το εγχείρημα

Αγαπητέ «Ιάσων»… (Αν μου επιτρέπεις τον ενικό θα ήθελα να συνεχίσω έτσι)

Πραγματικά συγκλονιστικό το κατόρθωμά σου να μπορέσεις να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι με ένα ποδήλατο, και τον εξοπλισμό του βέβαια. Θα μπορούσα δε να πω πως και οι «τυφλοί» πλέον είδαν ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως εφικτό να γίνει, φτάνει να σχεδιαστεί σωστά και με συνέπεια, από έναν άνθρωπο που σίγουρα γνωρίζει αρκετά πράγματα για τις αντοχές και τα όρια του ανθρωπίνου σώματος γενικότερα, όπως φαίνεται ότι γνωρίζεις προσωπικά εσύ.

Μου πήρε περίπου τρεις μέρες, θα μου πάρει και άλλες βέβαια, για να ολοκληρώσω την ανάγνωση αυτού του ημερολογίου-βιβλίου, ενθουσιασμένος από την περιγραφική ακρίβεια των δεδομένων αλλά και την μαεστρία στη χρήση του ελληνικού λόγου όσον αφορά την ιστορία και το παρελθών των περιοχών που επισκέφθηκες. Η δική μου εμπειρία είναι αρκετά διαφορετική από τη δική σου, επειδή εγώ βιώνω αυτή τη χώρα ως κάτοικός της για πολλά χρόνια, αλλά δεν παύω ταυτόχρονα να αντιπροσωπεύω ένα φορέα διαφορετικής κουλτούρας και άποψης, όπως ακριβώς έκανες κι εσύ σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σου ...

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Σέργιος: Ταξίδι...

Μνημειώδες. Ένα θρυλικό ταξίδι, ζωντανές περιγραφές, υπέροχη γλώσσα, συναρπαστικές εικόνες, που σε "ταξιδεύουν" πραγματικά. Και πράγματι όλα ξεχειλίζουν από σεβασμό προς τον άνθρωπο και τον πολιτισμό. Μια πολύτιμη μαρτυρία που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως. Τα συγχαρητήρια δεν θα ήταν αρκετά για αυτό που έκανες, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μας το προσφέρεις. Δεν χορταίνω να το διαβάζω ξανά και ξανά και να "ταξιδεύω" μαζί σου. Σού εύχομαι κάθε επιτυχία. Σ.Λ.

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κυριάκος Γεωργίου: Κος

Σε ζηλεύω. Δεν ξέρω το όνομα και την ηλικία σου. Σε συγχαίρω. Θα ήθελα να κάνω κάποτε το ίδιο. Είμαι Κύπριος και κάποτε είχα κάνει κι εγώ με ποδήλατο την διαδρομή του Γιώργου Σεφέρη στην Κύπρο, στο ελέυθερο έδαφος. Πιστεύω το ξέρει κάθε ποδηλάτης, ότι 100 Χλμ την ημέρα γίνονται. Οπως το είπες, σε οδηγεί η ψυχή. Είσαι άλλος άνθρωπος στο ταξίδι, ξεχνάς όλα τα καθημερινά που είχες στην κανονική σου ζωή. Η ιστοσελίδα σου μου φαίνεται πολύ προσεγμένη. Σε συγχαίρω.


Φίλε μου, σε ευχαριστώ για την προσοχή σου.
Όντως, τα 100 χλμ./ημέρα είναι κάτι εφικτό από έναν μη-αθλητή ακόμη, αλλά ο αριθμός αυτός κρύβει πολλά πίσω του - και εάν έχεις ταξιδέψει με ποδήλατο θα το έχεις νιώσει. Η ουσία του ταξιδιού βρίσκεται στις εμπειρίες των πάμπολλων αναπάντεχων ερωτικών σχέσεων με τα πράγματα και τους ανθρώπους που θα σού προκύψουν και στην τέχνη να τις μετατρέψεις από περιπτώσεις "one night (day) stand" σε μόνιμες και γόνιμες μνήμες.
Σού εύχομαι το καλύτερο.

Κυριακή, 01 Αυγούστου 2010

 

Powered by Phoca Guestbook